90 napos diéta

diéta

Valószínűleg sokan hallottak már a 90 napos fogyókúráról. Ez a fogyókúra nagy sikernek örvend, talán a titka az, hogy ez valóban működik és 100%-ban betartható. Az eddigi beszámolók alapján minden fogyókúrázó elégedett volt az eredménnyel és egyetlen egy panasz sem érkezett arra, hogy ez a fogyókúra nehezen betartható lenne. A diéta kiegyensúlyozott, vitamin dús étrendet biztosít köszönhetően a rengeteg gyümölcsnek és zöldségnek.

A 90 napos diétát amerikai sportorvosok fejlesztették ki. Veszélye nincs, még a természetgyógyász is ajánlja ezt a kímélő fogyókúrát. A fogyókúra eredménye súlyfeleslegtől függ, úgy 10-20 kg a 90 napos időszak alatt. Előnyei a magas vitamin és rost tartalom, valamint a magas vérnyomást is megszünteti. A fogyókúra a szervezet működését is megváltoztatja, így garantálva hogy a leadott kilók jó ideig nem jönnek vissza.

Ha kevesebb súlyt kell leadnunk, akkor a diéta előbb is befejezhető, de akkor nem jön létre az a fent említett változás. A diéta lényege a táplálék szétválasztása. Ez azt jelenti, hogy a gyomorban mindössze csak egy féle táplálék lehet, így a szervezet azt könnyen lebontja. A napok sorrendjét be kell tartani! A diéta során havonta egyszer víznapot kell tartani, ami a gyümölcsnap után következik, utána pedig a fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.

Az étrend a következő:
A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé.

1. nap: Fehérjenap
• Ebéd: Főtt, vagy sült hús, has, tojás, sajt, vagy bármilyen tejtermék (20-25 dkg) Ehhez bármilyen nyers saláta fogyasztható, korlátlan mennyiségben. 1 szelet kenyér, vagy zsemle is fogyasztható, elhagyása esetén eredményesebb a diéta. Az ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kell inni, de ez elhagyható. Tej, sajt csak ezen a napon fogyasztható.
• Vacsora: Ugyan az mind ebédre, csak leves nélkül és kisebb mennyiségben.

2. nap: Keményítőnap
• Ebéd: Bármilyen zöldségféle főzve, vagy sütőben sütve. Keményítőnek számít a rizs is. Az étel ízesítésére só, ketchup, főtt paradicsom is használható. Nyers salátát is ehetünk, valamint 1 szelet kenyeret, vagy zsemlét.
• Vacsora: Ugyan az mint ebédre, csak kisebb mennyiségben.

3. nap: Szénhidrátnap
• Ebéd: főtt tészta, vagy pizza. Bármilyen sós sütemény, ami egy adag pizzának felel meg. Ízesítésként paradicsomszósz, vagy kevés zöldség használható.
• Vacsora: Ugyan az mint ebédre, csak kevesebb mennyiségben, valamint egy szelet étcsokoládé.

4. nap: Gyümölcsnap
• Ebédre és vacsorára bármilyen gyümölcs fogyasztható korlátlan mennyiségben.

Fontos tudnivalók:
• A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a kitétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszünk mást. Ne felejtsük el, hogy ha a diéta után ugyan olyan rendszertelen étkezünk mint előtte, akkor ismét súlyproblémák elé kell néznünk.
• Az étrendben mindennek megvan a szerepe, semmit nem szabad átugrani.
• Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!
• A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát).