Az online számlázás legfontosabb előnyei

Volt idő, mikor az emberek foggal, körömmel ragaszkodtak a papír alapú számlákhoz, és óckodtak az internetes fizetéstől, az elektronikus tranzakcióktól. De ma már nem! Egyre több cégvezető választja az online számlázást, háttérbe szorítva ezzel a hagyományos papír alapú számlatömböt. Hogy miért, annak több oka is van. Elsősorban a felismert sok-sok előnye miatt, azért mert gyors, egyszerű, és általa kevesebb a hibalehetőség, de nézzük ezt részletesebben!

Az e-számla elsődleges előnye, hogy biztonságos. Tévhitekkel ellentétben sokkal megbízhatóbb, mint a papír alapú, hiszen: automatikusan készül belőle egy biztonsági másolat; kevesebb az esély, hogy eltűnik, vagy ellopják, mivel nem kézzelfogható, nem kell a postán keresztül küldözgetni.
Második jó ismérve, hogy mindig kéznél van. Ha van az embernél számítógép és internet, már tud is számlázni. Nem kell bajlódni a számlatömbbel, az otthon maradt bélyegzővel, esetleg az éppen kifogyó tollal.

Az online számlázás harmadik előnye, hogy csekély a lehetséges hibaforrás. Miután az ügyfél először átküldte az adatait, azt rögzíthetjük a rendszerben, nem kell a szépírással bajlódni. Ráadásul, ha ugyanannak a személynek több számlát is kiállítunk, nem kell mindegyiknél külön beírogatni a nevet, címet, stb. Csupán a dátumot kell figyelni, illetve a számlázandó összeg helyességét.

Következő, negyedik előnye, hogy környezetkímélő. Bár többeknek ez még nem annyira fontos, azért akadnak olyan cégek, melyek komoly hangsúlyt fektetnek a bolygó megkímélésére, és ahol csak tudnak olyan módszert választanak, ami kevésbé szennyező. Az online számlázás esetében ez egyértelműen a fák fölösleges kivágása ellen irányul.

Az előzőekből egyenesen következik a következő előnye, mely a spórolás. Nem kell folyamatosan se számlatömböt vásárolni, se bélyegzőket. Az internetes számlázó használatának csupán egyszeri éves díja van. Sőt! Egyes online számlázó programokhoz jár ingyenes próbaidőszak is, amit ha igénybe veszünk, gyorsan kideríthetjük, hogy az e a megfelelő program számunkra.

A következő, hatodik előny, hogy a programnak megvannak a fejlesztői, nekünk semmivel nem kell foglalkoznunk. Használat során minden felmerülő problémát a fejlesztő cég emberei orvosolnak, és az idő előrehaladtával minden fontos frissítést ők végeznek el a programon. Így nem okoz fejtörést a különböző javítás és fejlesztés, sőt, külön összeget sem kell érte fizetnünk.

És végezetül még egy hatalmas előny, mellyel minden internetes számlázó rendelkezik: olyan kényelmi funkciók vannak beépítve, hogy akár egy kattintással tudunk emlékeztetőt küldeni, érvénytelenítő számlát kiállítani, statisztikákat készíteni, behajtási ügyeket intézni.