Budapesti romkocsmák, amelyeket a zenei programkínálat miatt is érdemes megismerni

A főváros egyik turista csalogató érdekessége a romkocsma túrázás, továbbra is az egyik legnépszerűbb elfoglaltsága az ide látogató külföldi fiataloknak. A bejárandó romkocsmák listája gyakran módosul, egyesek bezárnak az épület átalakítása miatt. A FreePubCrawlBudapest.com weboldal segítségével olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek napjaink legjobb helyei közé tartoznak.

A Budapestre érkező turisták száma folyamatosan növekszik, amely a korábbiaktól eltérően a téli, ünnepi időszakban rekordot döntött. Az érzettel, és a tévhittel ellentétesen a felmérések szerint a kifejezetten buli turisták aránya még a szilveszteri felfokozott hangulatban is csak az összes külföldi vendég egy ötödét érte el. A buli turizmus mellett egyre növekszik azon szabadidős célú turistacsoportok száma, amelyek az átlagnál többet költenek, és a vendéglátóhelyek mellett a különféle programokat, fürdőket, és kiállításokat is látogatják.

Anker’t

Az Anker’t romkocsma az egyike azoknak, a legjobb helyeknek, amelyet az épület átalakítás miatt a közelmúltban zártak be.

ankert Budapest

Doboz

A Doboz a Klauzál utca 10. szám alatt tökéletes környezetben a zsidónegyedben található. Nem egyszerűen egy kocsma, hanem egy hatalmas alapterületű komplexum, ahol a zenei és vendéglátóipari szolgáltatások mellett a régi lakásokat különböző célokat szolgáló terekké alakítottak.

A Doboz egyike a legexkluzívabb helyeknek, akár alkalmanként 1500 vendég szórakoztatását, etetését és főként itatását képes biztosítani. A betérőket a különleges hangulat mellett változatos zenei események várják.

doboz budapest

Szimpla Kert

Szintén a 07. kerületben, a Kazinczy utca 14. szám alatt van a Szimpla, amely 2002-es nyitása óta töretlenül őrzi népszerűségét a romkocsma felhozatalban.

A kulturális fogadóteret évente legalább egy millióan keresik fel, a bulik mellett az őstermelői piaca is népszerű elfoglaltságnak számít a helyiek körében. A változatos zenei programok mellett a feltörekvő zenei formációk is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, és a kortárs alkot képzőművészeti munkáit lehet megtekinteni.

Szimpla-Kert