Férfi divat 2021-ben: mik voltak a legtrendibb darabok?

A divat egyre inkább a személyiség kifejezésének eszköze, de természetesen vannak olyan klasszikus darabok, melyek mindig is a klasszikusan elegáns megjelenés részét képezik majd. 2021-ben is változatos trendek közül válogathattak a férfiak, viszont a hagyományos öltönyök is töretlen népszerűségnek örvendtek. A szabásvonal, a színek, a méretre igazított megoldások azonban éppen úgy központi szerepet töltöttek be a trendek alakulásában, mint az, hogy milyen alkalomra kerestük az ideális ruhadarabokat.

Nem mindig egyszerű követni a férfi divat aktuális trendjeit, de azért sokat tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a www.elitedivat.hu. A korrekt árak mindig is lényegesek voltak az erősebbik nem számára, de sokszor nem érdemes a minőséget alább adni ezek érdekében. Ugyan a home office-korszakban az öltönyök ideje lejártnak tűnhet, de még mindig vannak olyan céges rendezvények, üzleti találkozók, melyek esetében elengedhetetlen az öltöny jelentette elegancia.

Az úgynevezett broken suit, vagyis az anyagában és mintázatában egymástól eltérő zakó és nadrág kombinációja kifejezetten divatosnak számított az elmúlt évben, ám ennek stílusosságához sokak véleménye alapján fűzhető némi kétség. Ugyanakkor a sportos elegancia népszerűsége máig nem csökkent, sőt, sokan az üzleti életben is lezserebb megoldásokat igyekeznek előnyben részesíteni.

Az átmeneti hónapokban kifejezetten jó választásnak bizonyulnak a könnyű zakók, melyek kiválóan kombinálhatóak. A casual zakók a hivatalos és a szabadidős öltözet egyfajta jól eltalált ötvözetének számítanak. Az elegáns nadrághoz, a farmerhoz és a sportzakókhoz hasonlóan alapdarabnak számítanak a pólók. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen minőségre esik a választás. Az időtálló minőség e tekintetben éppen úgy középpontba került, mint a fehér sneakernél és a lenvászon ingeknél.

Ne feledd, az elegáns megjelenésnek éppen úgy megvan a maga helye, mint a laza, melegítős, farmeros öltözködésnek. A méretes feliratok helyett azonban a kapszula gardróbokra jellemző stílusos egyszerűség az, ami minden esetben beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ruhatárad év végi szelektálásakor figyelj arra is, hogy mennyire érzed jól magad egy-egy ruhadarabban, hiszen ezen is múlik, ténylegesen fogod-e azt a jövőben viselni.