Férfias iroda a XXI. században

Az átlag ember számára az iroda csak egy lyuk, ahová reggel bemegy, este pedig kijön. Sőt a legtöbben már annak is örülnek, ha van saját irodájuk, ahol senki sem zavarja őket. De mi van akkor, ha ez a bizonyos iroda nem a legkényelmesebb, nem a legpraktikusabb, és inkább csak nyomasztó, mint sem munkára ösztönző?

Cikkünkben most az ideális iroda berendezéséhez adunk néhány tippet, méghozzá férfiak számára, akiknek talán az irodájuk az egyetlen olyan helyük ezen a bolygón, ahol valóban azt csinálhatnak, amit szeretnének. Ide nem fog bejönni se feleség, se gyerek, hogy sok “kacattal” belerondítson a térbe, ez egy igazi férfi barlang!

Fekete bőr, fémes felületek, sport ereklyék, minibár, illetve a legmodernebb számítástechnikai berendezések: ezek azok, melyek egyetlen férfi irodájából sem hiányozhatnak.

Vannak, akik a hagyományos fa lambériát, keményfapadlót, nagy, díszes fa bútorokat részesítik előnyben, azonban ez már egy kicsit elavultnak számít. Ma, a XXI. században már inkább a minimalista stílusú, ipari jellegű irodák a befutók.

– A fal színe nagyon meghatározza a szoba stílusát, ezért ezt jól gondolja át. Válasszon olyan árnyalatot, mely férfias, ugyanakkor nem túl komor, például világos szürkét, hiszen az elegáns és amilyen egyszerű, olyan mutatós.

– A padló lehet valamilyen sötétebb keményfa, vagy esetleg csiszolt beton.

– A világítás legyen egyszerű, és irányítsa a legfontosabb pontokra a helyiségben. Emelje ki a lényeget, és rejtse el, ami lényegtelen!

– Alakítson ki egy fókuszpontot az íróasztal segítségével. Az asztalt úgy válassza ki, hogy kényelmes magasságú legyen, és elég nagy ahhoz, hogy minden elférjen rajta, aminek el kell. Fa asztal helyett, inkább vásároljon üveget vagy fémet. Ügyeljen rá, hogy a számítógépnek megfelelő helye legyen rajta.

– A kábel rengeteget rejtse el egy vagy több kábelrendező segítségével, ezzel is fokozva a minimalista stílust.

– Tárolókból csak annyit vásároljon, amennyi valóban szükséges. A fontos iratok tárolására használjon tűzálló fémszekrényeket, melyek nem csak nagyon praktikusak, mutatósak is. Az ilyen nagyobb bútorok megvétele előtt mindent kétszer mérjen le, és papíron vagy a számítógépen tervezze meg, mi hova fog kerülni.

– Mindenképp alakítson ki egy ülősarkot, ahova kényelmes bőr foteleket és egy kis dohányzóasztalt helyez. Még akkor is legyen ilyen része az irodájának, ha szinte soha nem fogad ügyfeleket, hiszen a hosszú órákon át tartó munka senkinek sem kedvez, szükség van egy helyre ahol lazíthat. Ide, kézközelbe kikészíthet egy kis ételt és italt, felszerelhet egy tévét, hogy nehogy lemaradjon kedvenc csapata meccseiről.

– Végezetül pedig, ne feledkezzen meg a dísztárgyakról, faliképekről, és egyéb dekorációról sem! Hiába, egy férfi barlangba is kellenek apróbb kiegészítők, hogy az összkép teljes legyen.