Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

  • mayra.hu
  • Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Az elmúlt év egyik legsikeresebb GINOP programja keretében fiatalok vállalkozóvá válását támogatták, a feladat végrehajtásáért a Magyar Vállalkozásfejlesztési  Alapítvány felelt, és régiónként nagyjából ezer vállalkozás létrehozására került sor.

A Kormány partnerségi megállapodást kötött az Unióval, amelynek az volt az alapvető célja, hogy csökkenjen a fiatal munkanélküliek száma, és bővüljenek a foglalkoztatási lehetőségeik. A GINOP révén nem csak a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása valósult meg, hanem az induló vállalkozásának számának bővítése is eredményes volt.

A forrás főként a 30 év alatti fiatalok vállalkozóvá válását célozta meg. A GINOP program keretében a 3 millió (maximum 4 és fél millió forint)vissza nem térítendő vállalkozás támogatás mellett a program résztvevői képzésen és üzleti terv elkészítésben vettek részt.

A program sikerességét a következő számok igazolják:

Csak az észak-magyarországi régióban a bonyolító honlapján (Segítünkindítani.hu) több mint hatezren regisztráltak, ebből 2619-en online jelentkezési adatlapot töltöttek ki. Képzésbe összesen 1772 főt vontak be, amelyet 1126-an végeztek el sikeresen. A résztvevőknek előzetes és végleges üzleti tervet kellett benyújtani. A két ütemben 958 vállalkozás létrehozására került sor, amelyek között a választott tevékenységek széles skálája található meg, az egyedi szoftverfejlesztéstől, nyílászáró szereléstől, lábbeli javításon, kozmetika, szépségápoláson weblaptervezésen, grafikus tervezés egyaránt.