Ha megtorpant a fogyás – itt a hulahoppkarika!

  • mayra.hu
  • Ha megtorpant a fogyás – itt a hulahoppkarika! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Hullahopp-karika

A diétázók, fogyókúrázók legtöbbször az első holtpontnál feladják a küzdelmet. Pedig teljesen természetes, hogy a fogyás néha megáll, vagy lelassul.

Ha azt tapasztalod, hogy a heti ideálisnak mondható fél -1kg-nál huzamosabb ideje kevesebbet sikerül leadnod, cselekedj! A fogyás matematikája nagyon egyszerű: több kalóriát kell elégetned, mint amennyit elfogyasztasz.

Tehát valószínűleg nem mozogsz eleget, vagy a kelleténél valamelyest többet eszel. Melyiken érdemes még tovább faragni?

A diéta leginkább embert próbáló része az étrendi megszorítások betartása. Gondold át, melyik a nehezebb: még több falatot megvonni magadtól, vagy egy kicsit többet mozogni, ráadásul olyan formában, ami szórakoztató, és örömet okoz?

A fogyasztó hulahoppkarikát pont erre találták ki. Intenzív mozgást végzel, a karika kis beépített golyói pedig nyomkodják, ütögetik a has és a derék párnácskáit, így a nyomó, ütögető hatás miatt aktívan bontják a lerakódott zsírt.

Ha fel akarod turbózni a kalóriák égetését, érdemes olyan gyakorlatot választanod, ami szórakoztat is. Lenyomod a kötelező gyaloglást vagy kerékpárt, és mellé – mintegy jutalmul – hulahoppozhatsz is egy kicsit.

A fogyasztó hulahoppkarika csak akkor működik, ha odafigyelsz az étrendedre is. Kerüld az egyszerű szénhidrátokat (cukrozott élelmiszerek, finomliszt, gyümölcsök) és a telített zsírokat (felvágottak, zsíros húsok), és étkezz naponta legalább öt alkalommal. Fogyassz 20 testsúlykilogrammonként egy liter vizet – tehát 60 kilós testsúllyal ez a mennyiség 3 litert jelent.