Hogyan üssük el az időt a reptéren?

A repülőtereken való várakozást senki sem szereti, hiszen nagyon unalmas. Hosszú órákon át tartó semmittevés, amit sokaknak még az idegesség, az izgulás is tetéz. Viszont biztos mindenkinek van jó emléke is a terminálban való várakozásról. Például, mikor párunkkal vagy egy jó barátunkkal töltjük el ezt az időt és végig beszélgetünk, viccelődünk, hiszen akkor szinte repül az idő.

A kulcs pedig ez, tehát hogy lefoglaljuk magunkat, és esetleg hasznosan töltsük el azt az egy-két-három vagy akár több órát (hiszen a repülőgépek is szoktak késve indulni).

Íme néhány tipp ehhez:

Intézzük el a legfontosabb dolgainkat!
Használjuk ki a laptop és a wi-fi remek elegyét, és miközben várjuk, hogy induljon a gépünk, olvassuk át a leveleinket, válaszoljunk rájuk, és ha kell telefonáljunk még párat. Amellett, hogy így gyorsabban telik majd az idő, még a leszállás utánra is nyerünk magunknak egy kis plusz szabadidőt. Sőt lehet, hogy kevésbé leszünk frusztráltak az út során, hiszen minden ügyünk rendben van.

Mozgassuk az agyunkat!
Ahelyett hogy csak kifele bambulunk az ablakon, sokkal hasznosabb ha kicsit mozgósítjuk az agyunkat. Hogyan? Már egy keresztrejtvény vagy egy sudoku is megteszi, de olvashatunk olyan könyvet, amire eddig nem volt időnk, vagy ha van velünk valaki, akkor kártyázunk, barkóbázzunk, stb.

Tanuljunk nyelvet!
Ha gyakran utazunk, az egyik legjobb módja az idő hasznos eltöltésére a nyelvtanulás. Ezzel nem csak az agyunkat tornásztatjuk, hanem akár a karrierünkben is egy fordulópont lehet. A szavak magolása, illetve a tankönyvek bújása helyett pedig sokkal hatékonyabban tanulhatunk ha például hallgatjuk a hangosbemondót, ami több különböző módon mondja be az információkat. Vagy egész egyszerűen nézzünk idegen filmet a repülőn, vagy hallgassuk mások beszélgetését.

Szerezzünk új ismerősöket!
Mindig hasznos dolog új emberekkel megismerkedni, még akkor is, ha soha nem fogunk velük újra találkozni. A megismerkedéssel gazdagíthatjuk lelkünket, tapasztalatot szerezhetünk, és megismerhetjük egy idegen ember életét. Kikérhetjük esetleg az utazási tapasztalatait, beszélhetünk a munkáról, családról, kultúráról, vagy egész egyszerűen csak az időjárásról is.

Nézzük az embereket!
Ha inkább félénkebb típusok vagyunk, próbáljuk megfigyelni az embereket. A repülőtér nagyszerű hely ahhoz, hogy a különböző kultúrájú embereket megfigyeljük és kicsit közelebbről megismerjük. Nézzük meg például az öltözködését, a beszédét, azt hogy mit eszik, vagy hogyan üti el az idejét. Ha van velünk egy utazótárs, akár olyat is játszhatunk, hogy megpróbáljuk kitalálni az egyes emberek nemzetiségét, vagy találjunk ki mindenkiről egy történetet, hogy szerintünk hova és miért utazik, stb.

Pihenjünk!
Persze vannak olyan napok, mikor semmihez nincs kedvünk, és ez teljesen érthető. Ilyenkor a legjobb ha a pihenés és a relaxálás mellett döntünk, melyet a repülőn ülve is folytathatunk.