Húspácok csirkéhez

Kiváló pácalap, ha egyenlő mennyiségű olajat eldolgozol ugyanannyi savas anyaggal (ízesített ecet, citrom, bor stb.). Az olaj megőrzi a hús nedvességét, a savas lé pedig puhítja. Ízesítheted frissen vágott zöldfűszerekkel (koriander zöldje, petrezselyem, zsálya stb.), vagy „gyári” szószokkal (szójamártás, Worchestershire-szósz). A receptek csak irányadóak, a fűszerezésben mindig igazodj a saját ízlésedhez!

Balzsamecetes pác

Keverj össze 2 kávéskanál mézet 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál szójaszósszal és 1 evőkanál balzsamecettel. Dolgozd össze valamennyi hozzávalót és forgasd meg benne a húsokat. Hűtőben több óra hosszat hagyd érlelődni.

Gyömbéres-mézes pác

1 dl ananászlé, 1 dl narancslé, fél dl méz, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál gyömbérpor. Dolgozd össze valamennyi hozzávalót és pácold be vele a húst.

Szójás-mézes pác

1 dl fehérbor 1 dl mézzel, fél dl szójaszósszal és fél dl olajjal elkeverve. Ízesítsd sóval, borssal, 2 összepréselt fokhagymagerezddel. Valamennyi hozzávalót keverd alaposan össze és fektesd bele a húsokat.

Citromos-fokhagymás pác

Fél dl frissen facsart citrom levét és lereszelt héját keverd el fél dl olajjal és ugyanannyi fehérborral. Ízesítsd sóval, borssal, 3 szétnyomott  fokhagymagerezddel és egy csokor, apróra vágott petrezselyemmel. Valamennyi hozzávalót keverd alaposan össze és forgasd meg benne, pácold vele a húsokat.

Ketchupos-mézes pác

Keverj össze 4 evőkanál ketchupot 4 evőkanál szójaszósszal, 1-1 kávéskanál mustárral, chiliporral és mézzel, valamint 4 evőkanál olajjal. Dolgozd össze, majd a húsokat kend be ezzel a mázzal.