Kártyajátékok, amik feldobják a nyaralást

  • mayra.hu
  • Kártyajátékok, amik feldobják a nyaralást bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
kártyajátékok

Csomagoláskor ne feledkezzünk meg róluk!

A forró nyári hónapok alatt a legtöbben semmi másra nem vágynak, mint egy kis hűsölésre valamilyen nem túl zsúfolt vízparti helyen. Hosszas tervezgetés után ilyenkor végre elérkezik a jól megérdemelt pihenés, kikapcsolódás, feltöltődés, amiből aztán a szürke téli hónapokban is lehet táplálkozni, és erőt meríteni. Ez a néhány nap nem szól másról, csak arról, hogy a sűrű hétköznapokat magunk mögött hagyva kicsit kiszakadjunk a mókuskerékből, és élvezzük az élet örömeit.

Ennek több összetevője is van: ha ismeretlen vidéken járunk, annak felfedezése, a helyi kulturális kalandozások, a gasztronómiai újdonságok; de éppígy része a nyaralásnak a strandolás, és ha van rá lehetőségünk, természetesen a szeretteinkkel való minőségi időtöltés. Ez az időszak azért van, hogy jól érezzük magunkat, ennek pedig az egyik legjobb módja a játék, ha pedig többen vagyunk a társasjáték.

Milyen társasjátékot válasszunk?

Amikor egy-két hétre elutazunk otthonról, akkor a lehető legszükségesebbeket visszük magunkkal, a csomagunkat pedig – különösen akkor, ha nem autóval utazunk – próbáljuk a legkisebb formájában megőrizni. Mégis, talán senkinek nem kell bemutatni a kövérre tömött pakkok, illetve a két ember erőfeszítései által behúzott cipzárak világát. A lényeg tehát, hogy pakoláskor az egyik utolsó dolog, amit még valahova be tudunk szuszakolni, egy 8 fős társasjáték, annak minden kiegészítőjével. De szerencsére létezik több nagyon is praktikus megoldás a kis helyre és a játékigényre. A kártyapaklik szinte az utazásokra lettek kitalálva, hiszen apró helyet foglalnak, de több embert is remekül el tudnak szórakoztatni. Arról nem is beszélve, hogy ma már mindannyiunk zsebében ott lapulnak a telefonok, amikkel szintén kártyázhatunk – többek közt – az online kaszinó játékok segítségével.

Milyen játékot játsszunk?

A francia és a magyar kártya a két legnépszerűbb típus, amik többféle játék lehetőségét rejtik magukban. A magyar kártyával kettőtől nyolc főig játszhatunk játékokat: a tartli vagy felsős egy kétszemélyes játék, ahogy a zsírozás is, míg például a svindli akár nyolc ember számára is játszható. Emellett az olyan klasszikusokról sem érdemes megfeledkezni, mint a makaó, snapszer vagy huszonegy, amik a snapszer kivételével szintén nagyobb társaságoknak is megfelel, hiszen hat fő is játszhatja. A francia kártya is rengeteg játékvariációt rejt magában, hiszen a huszonegy, azaz a blackjack, a bridzs, a kanaszta, a póker, a römi vagy a speed is remekül játszhatóak, bár ahogy az ulti, a bridzs is egy szinte külön műfajnak számító szórakozás, ami alapos előismereteket és rutint kíván meg a résztvevőktől. Persze akadnak olyan műfajok, ahol akár komolyabban, fogadásokban is játszhatunk, de ha nem szeretnénk túl bonyolult, illetve komoly szaktudást és profizmust igénylő műfajokkal múlatni az időnket a nyaraláson, de kipróbálnánk valami újat, a nyerőgép játékok erre ideálisak.

Mi lesz a szabályokkal?

Szerencsére ma már nem kell játékmesternek lenni ahhoz, hogy kipróbálhassunk különféle kártyajátékokat, hiszen két paklival és az internettel felszerelkezve bármilyen szabályt pillanatok alatt elérhetünk, és akár el is sajátíthatunk, különösen, ha a csapd le csacsi típusú változatok mellett döntünk. Ez a játék a gyerekek számára is ideális, könnyen játszható kártyajáték, amiben biztosan örömüket lelik majd.

Ha nyaralni indulunk, szorítsunk egy kis helyet egy-két pakli kártyának, hiszen ezekkel az olyan pillanatokat is remekül eltölthetjük, amikor éppen semmilyen más programunk nincs.