Különböző helyiségek különböző burkolatai

Valószínűleg Önnek is nagyon fontos, hogy otthona egységes képet alkosson, úgy hogy közben minden szoba külön-külön is szép és praktikus.
Egyértelmű, hogy az egységet nem úgy kell elképzelni és megvalósítani, hogy valóban mindenhol ugyanolyan tapéta, bútor és padló van. Ez ugyanis lehetetlen. Minden szobának megvan a maga funkciója, mely befolyásolja az ott felhasznált anyagokat. Például a hálószobában leterített szőnyeg egészen biztosan nem felel meg a fürdőszoba vizes környezetének. És ugyanígy, ami működik a konyhában, az nem valószínű, hogy jó a garázsba.
Ebben a cikkben egy rövid útmutatóval szeretnénk szolgálni ahhoz, hogy megismerje a különböző burkolat típusokat, és a megfelelőt tudja majd kiválasztani az egyes helyiségekbe.

Kültéri burkolatok – Az udvarban kialakított kisebb-nagyobb terasz, kocsibeálló, vagy járda csak akkor mondható szépnek és praktikusnak ha le van burkolva. Ennek hiányában ugyanis csak a sárban tocsogna és nem tudna kerti partit sem szervezni, mert nem lenne kényelmes hely a vendégek fogadására. Ebben az esetben a burkolat kiválasztásának fő szempontja a tartósság, és persze az esztétika. Választhat tömörfa padlót, természetes köveket, strapabíró csempét, vagy esetleg festett betont.

Garázs – Mint lakástulajdonos tudhatja, hogy a garázs az a bizonyos mindent elnyelő része a háznak, ahol teljesen mindegy milyen stílusú és színű bútorokkal van berendezve. A lényeg, hogy egy jól kialakított garázsban az autó mellett még rengeteg hely van a különböző kacatok tárolására, tehát a lényeg csupán annyi, a burkolat kiválasztásánál, hogy legyen strapabíró. A legjobb, ha betonnal lefedi, majd lefesti, hogy ne poroljon annyira akárhányszor ki- vagy beáll az autójával.

Pince – Csakúgy, mint a padlásnak, illetve a garázsnak, a pincének is jóval több funkciója van a tárolásnál. Kialakíthat benne egy játszósarkot a gyerekeknek, egy irodát, vagy akár egy igazi férfibarlangot. Azonban ez a helyiség általában nincs külön szigetelve, ezáltal sokkal hidegebb is van odalent. A megoldás, hogy a kiválasztott padló (fa padló, kerámia csempe, vagy vinyl) lerakása előtt szigetelje le a szobát.

Nappali – Ez az egyik leggyakrabban használt helyisége a háznak. A fő szempont itt inkább a stílus, de nem árt szem előtt tartania azért a tartósságot is. A padló ebben az esetben bármilyen lehet, csak a pénztárcája szabhat határt. Van azonban egy remek átmenet a kemény kő és a meleg fa burkolat között, amit Nadura padlónak hívnak. Ez a burkolat típus egy új, innovatív megoldás, mely rendkívül strapabíró. Biztosan talál olyan mintázatút, mely tökéletesen illik majd otthonába.

Konyha – A konyha egy másik nagyon forgalmas helyisége a háznak, ahol sok időt tölt a család. Az esetleg kiömlött étel, ital, na meg a leejtett tányérok, kések miatt, ide egy extra strapabíró, könnyen tisztítható padlót kell beszereznie.

Fürdőszoba – Ha a fürdőre gondol, az első ami eszébe jut valószínűleg a csempe. Nem véletlenül használják ezt a legtöbben, mivel remek választás a víz és a magas páratartalom miatt. Azonban ma már van más lehetősége is, úgyhogy nyugodtan engedje el a fantáziáját. A XXI. századi trendbe már minden belefér. Újra visszatértek a jó minőségű, mintás linóleumok, a kerámia mozaikok, a fa padló és a való kavics.