Luxemburg legjobb kültéri játszóterei

A Nagyhercegségben több száz speciálisan kialakított minőségi játszótér, és kalandpark található, kimondottan gyermekbarát országnak tekinthető. Luxemburgban nem csak a felnőtteknek, de a gyermek számára is ideális feltételek állnak rendelkezésre.

A luxemburgiak szerint a játék a gyermek első munkája, emellett a játék alapvető fontosságú a fejlődésükhöz és jóllétükhöz. Összegyűjtöttük a legjobb játszótereket és kalandparkokat, amelyek a fővárosból könnyedén megközelíthetők.

Merl-Beair Park- Luxembourg

A gyermekes családok körében igen népszerű, a városközpont közelében található játszótér. Különböző életkorú gyermekek részére ideális, nyáron trambulin park is működik. Egy nagy csúszdával, drótkötélpályákkal van felszerelve, ezenkívül egy kacsáktól hemzsegő tó határolja.

Kalózhajó Park- Luxembourg

A Városi Parkban lévő Pirates hajójátszótér az egyik leglátogatottabb Luxembourgban. A kalóz tematikájú játszótéren a gyerekek felmászhatnak a hajókötélzetre, csőcsúszdán csúszhatnak, és egy kisebb vizes játszótér kapcsolódik hozzá.

Gaalgebierg Park- Esch-sur-Alzette

A hatalmas területen fekvő parkban mászófalak találhatók.Télen egy természetes jégpálya is működik a parkban, amelyet nyaranta játszótérként vesznek birtokba a gyerekek.

Laval Park – Esch-sur-Alzette

A település másik parkja tematikus vízi játékokkal van kialakítva, úszómedence, és gyermekmedence is található. A medencékhez egy 40 méter hosszú csúszda is csatlakozik.

Rekrációs Központ Kockelscheuer- Luxembourg

A Kockelscheuer-erdő közelében lévő Rekreációs Központban fedett jégpálya szeptembertől áprilisig tart nyitva, a pályán curlig klub is működik.

Monterey Park -Ville-Haute

 Igen kedvelt a családok körében a kalóz tematikájú játszótér. Óriás csúszda, hatalmas kalózhajó, és hinták találhatók. Nyáron vízi játékok teszik izgalmassá a szabadtéri programot.

 Kaltreis Park – Luxembourg Bonnevoie

 Ideális helyszín a különböző generációk számára. A parkban vizes tematikus játékok, ping-pong asztalok és petanque pálya áll rendelkezésre.

Hasznos linkek

VaubanFort.lu – luxemburgi albérletkereső oldal