Neszebár Utazás

nessebar-harbor

Neszebári nyaralásunk alatt több fakultatív programon vehetünk részt, így egy igazán gazdag és tartalmas nyaralásban lehet részünk.

A strandolni vágyókat több kilométer hosszan arany homokkal borított strandok, kristálytiszta víz és sekély tengerpart várja, ahol számos szórakozási lehetőség kínálkozik.A vizi sportok nagy számban képviseltetik magukat ezen a partszakaszon, így a bátrabban szinte bármit kipróbálhatnak. A homokos tengerpart mentén található az impozáns szállodasor, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő szállodát, hiszen a legdrágább all inclusive szolgáltatásokat nyújtó szállodáktól az olcsóbb középkategóriás hotelekig itt minden megtalálható.

 Utazás Neszebárba

Neszebár még kocsival is elérhető uticél, bár kétségkívül nem a legkényelmesebb választás. Utazhatunk Románián és Szerbián keresztül is.Mindkettő útvonalon az út megközelítőleg 1200 kilométer hosszú. Szerbián keresztül ajánlott az utazás, így spórolhatunk akár 3 órát is,  ami nem utolsó, hiszen a menetidő így is körülbelül tizenhét órára tehető.Az ajánlott útvonal: Szeged – Belgrád – Nis – Szófia – Plovdiv – Stara Zagora – Sliven – Ajtos – Neszebár.

Repülővel igazából nagyon hamar és nagyon kényelmesen juthatunk el Burgaszba, ahová  már több fapados légitársaság is indít járatokat, így ha időben lefoglaljuk repülőjegyünket igazán olcsón, a benzinköltség töredékért elrepülhetünk Bulgáriába. A Wizzair légitársaság rendszeresen üzemeltet járatokat Burgaszba.

nessebar

Neszebárból kellemes kirándulási lehetőséget jelent a mindössze néhány kilométer távolságra lévő Napospart, amely Bulgária legkedveltebb üdülőhelye és évről évre több nyaralni vágyót vonz remek árai és fantasztikus szolgáltatásai miatt.

Érdemes ellátogatni a folklór estre, ahol megismerhetjük az igazi bolgár hagyományokat, ételeket, italokat, táncokat. Megkóstolhatjuk a bolgár gasztronómia legremekebb fogásait, mellé finom bort kortyolhatunk illetve megtanulhatjuk a leghíresebb bolgár táncok alaplépéseit miközben remekül szórakozunk. A program egy faluban kerül megrendezésre, ahol egy skanzen stílusú étteremben élvezhetjük a bolgár vendégszeretetet.

Kirándulásra mehetünk a Fekete tenger fővárosába, ahol megtekinthetjük a várnai delfináriumot, ami a város legnépszerűbb látnivalója, illetve szórakozási lehetősége. Természetesen az előadást követően mindenki tehet egy nagy sétát Várna központjában, ahol számos egyéb látnivalót tekinthetünk meg. Természetesen van lehetőség csak Várna városának megtekintésére a delfinárium kihagyásával, így több várnai látnivaló férhet bele programunkba.

Ha Neszebárban nyaralunk egy nagyobb kirándulást is tehetünk Isztambulba, mely egy napos és két napos változatban is elérhető. Kicsit hosszabb és talán picit fárasztóbb kirándulás, de egy életre szóló élményben lehet részünk Isztambul legjelentősebb látnivalóinak megtekintésekor.

nessebar-bulgaria

Lehetőség van szervezett program keretében megtekinteni Neszebár városkáját, az ókori műemlékekkel, legfőbb látnivalókkal, érdekességekkel. Itt idegenvezető kalauzol minket végig ezen a bűbájos városon. A program mindössze másfél órás és igen tömény, de legalább képet kapunk Neszebárról.

Ha a városnézésnél  tartunk ne felejtsük el Burgasz városát sem, amely szintén érdemes egy városnéző túrára.

A nyaralók nagy része általában él hal a hajókirándulásokért és vitathatatlanul ezek a legnépszerűbb kirándulás minden tengerparton. Neszebárban több hajókirándulásra és hajóbérlésre is van lehetőségünk. Kirándulhatunk egy folyótorkolathoz, a Ropotamo folyó torkolatához, mely főként  a természet szerelmeseinek ajánlott, a part mentén hajózva ugyanis csodálatosan szép tájakat tekinthetünk meg. A másik hajókirándulás egy klasszikus hajókirándulás napozással, különféle mókákkal, animátorokkal, sörrel, borral és ínycsiklandó grillezett ételekkel. Ha egy kellemes és szórakoztató programra vágyunk, melyben a tenger is szerepet játszik, akkor ezt a hajókirándulást vétek lenne kihagyni.

Balcsik Bulgária egyik legismertebb helye, ugyanis nyaranta nem más mint a román királynő talált itt menedéket az udvar elől.

Nyaralási Tippek
Spanyolország nyaralás