A currypor olyan fűszerkeverék, amely az erősen színező kurkumát is tartalmazza. Rengeteg féle fogáshoz használják, de azt kevesen tudják, hogy segíti az agyi érrendszer működését.
Hozzávalók: 80 deka sertéscomb, 4 deci húsleves (kockából is lehet), 2 fej hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál friss, reszelt gyömbér, szójaszósz, 1 citrom leve, 1-1 kávéskanál reszelt citromhéj, őrölt fahéj és őrölt római kömény, 3 kávéskanál currypor, 2 kávéskanál barnacukor
- A húsról körben vágd le a zsíradékot, aztán aprítsd fel 2-3 centis kockákra. Locsold meg a citromlével, a szójaszósszal, szórd meg a citrom reszelt héjával és a barnacukorral.
- Egy nagy serpenyőben forrósíts fel 2-3 evőkanál olajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a finomra aprított hagymát. Pirítsd két-három percig, majd szórd meg fahéjjal, római köménnyel, curryporral. Keverd össze, pirítsd egy percig.
- Add hozzá a húst és gyakori kevergetés mellet pirítsd fehérre mindegyik oldalát. Öntsd fel a húslével és forrald fel. Csökkentsd a hőfokot és párold a lében 50 percig, a hús puhulásáig. Forrón, rizskörettel tálald.