Ropogós chilis csirkeszárnyak

A chilipor rendszeres fogyasztása csökkenti a gyulladásos megbetegedések, a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, és fokozza a zsírégetést.

Hozzávalók:

1 kiló csirkeszárny, só, bors, 4 evőkanál ketchup, 4 evőkanál szójaszósz, 1-1 kávéskanál mustár és chilipor, 4 evőkanál olaj, 2-3 kávéskanál méz

  • Tisztítsd meg és szokásod szerint aprítsd fel a csirkeszárnyakat (a legvégét érdemes eltenni egy húslevesbe).
  •  Keverd össze a ketchupot, a szójaszószt, a mustárt, a chiliport és az olajat, majd a húsokat kend be ezzel a mázzal. A megmaradt páclevet keverd össze a mézzel. Hűtőbe pihentesd a húst néhány óráig.
  • Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, fektesd bele a húsokat és 180 fokon süsd 15 percig. Ekkor kend meg a szárnyakat a megmarad mézes-olajos szósszal és tedd vissza a sütőbe további 5 percre. Süsd ropogósra.