Válasszon megfelelő cipőt a zumbához!

A zumba latin ritmusokra épülő tánc, mely fitness program is egyben. Az 1990-es évek közepén terjedt el Kolumbiában, azóta pedig szerte a világon, így például hazánkban is, egyre többen hódolnak ennek a szórakoztató mozgásformának.

Egy-egy zumba órán testünk minden porcikáját átmozgathatjuk, hála az aerobik és a különböző táncok (pl.: salsa, flamenco, hastánc) lépéseinek keveredésének. Elsőre talán nem hangzik fárasztónak, hiszen főként csak tánc, de bizony az ott eltöltött idő után komoly izomlázra számíthatunk.
Ahhoz, hogy mozgás közben ne terheljük túl testünket és elkerüljük az esetleges baleseteket, fontos, hogy megfelelő felszereléssel érkezzünk az edzésre. Mit takar pontosan a megfelelő felszerelés? Kényelmes, jól szellőző ruhadarabokat, és egy pillekönnyű sportcipőt. Persze mindezek akkor a legjobbak, ha vadító neon színben pompáznak, hiszen egy kolumbiai buliban is mindenki színes, vidám és energikus.

Mivel egy zumba óra általában 60 perces, ez azt jelenti, hogy egy órán keresztül folyamatosan ugrálunk, táncolunk, nincs megállás és nincs pihenés. A lábra hatalmas nyomás nehezedik, amihez elengedhetetlen egy jó cipő.

– Nagyon fontos, hogy a választott cipő kényelmes legyen. Ha minden óra után fájós lábbal jövünk ki a teremből, az nem jó. És nem csak azért nem jó, mert egészségtelen, de ennek hatására hamar el is fog menni a kedvünk a zumbától.

– Mivel a zumbában rengeteg különböző mozdulat van (oldalirányú mozgás, ugrálás, csavarás, pörgés, stb.), fontos, hogy a cipő jól tartsa a lábfejünket, a bokánkat. A legtöbb sportcipő ugyan biztosítja ezt, de ha lehet válasszunk a zumbához kifejlesztett típust (a cikkben lejjebb összegyűjtöttünk néhány ilyen cipőt).

– A szökkenések miatt fontos az is, hogy a cipő talpa rugalmas legyen, így lábunk szabadnak érezheti magát.

– Semmi sem rosszabb annál, mint ha nehéz cipőben próbál táncolni az ember. Hiszen ki szeretne egy plusz súlyt a lábára, mikor amúgy is nehéz a mozgás. Cipő vásárlásnál mindig hasonlítsunk össze több modellt, hogy érezzük azok súlybeli különbségét.

A legjobb Nike zumba cipők:

Nike Air Max Fusion

Nike Free TR Connect 2

Nike Studio Wrap 2

És, hogy miért éppen a Nike? Ha a fenti cipők valamelyike mellett döntünk, biztosan nem fogunk csalódni, hiszen azok minden igényt kielégítve lettek megtervezve és legyártva. Jól tartják a lábfejet, könnyűek és nagyon kényelmesek, arról nem is beszélve, hogy felvéve igazi látványelemmé válnak, hála vibráló színeiknek, olyanok akár egy-egy ékszer.