Zöld tea kapszula hatásai

A zöld tea nagyszerű hatásairól már olvashattál cikkünkben: Zöld tea hatásai, de vajon érdemesebb kapszula formájában fogyasztani? Bemutatjuk az előnyöket, hátrányokat, tudnivalókat.

A zöld tea kapszula, koncentráltan fejti ki hatását, napközben felszívódik, így egész napos hatást biztosíthatunk vele.
Miért is hasznos ez? Sok esetben nem tudunk valódi zöld teát inni, akár munka, utazás közben, így ezzel megoldjuk a napi bevitelünket. A zöld tea kapszula biztosan tartalmazza a megfelelő minőségű kivonatot, amelyben sima teánál nem lehetünk biztosak (a zöld teából kerülendő a filteres változat, nem jó minőségű, csak a szálas termékekkel fogjuk elérni a kívánt eredményt)

A zöld tea kapszula hiába kivonat, ugyanúgy tartalmazza az összes anti-oxidánst, a polifenolokat, EGCG (epigallokatekin-gallát).

A zöld teának tulajdonítanak zsírégető hatást, az emésztés serkentő tulajdonságai miatt, így étkezések közben és után javasolt a fogyasztása. Az anyagcsere gyorsító hatásának köszönhetően többet fogunk könnyíteni magunkon. Szerencsére a zöld tea nem tartalmaz akkora mértékű koffein adagot mint a fekete tea, és a hatás mechanizmusa is más, így nem fog a vérnyomásunk az egekbe szökni, helyett hosszan elnyúló hatása lesz, így aktívabbak leszünk és fókuszáltabbak.

A zöld tea kapszula zsírégető hatásai

Rengetegen szedik zsírégető hatásai miatt. Használható fogyáshoz, viszont tartsuk figyelemben hogy csak zöld tea kapszula szedésével nem fogunk fogyni, mindenképp szükséges hozzá megfelelő étrend, és mozgás, viszont gyorsítja a zsírégetést és aktivizál minket.

Zöld tea kapszula tanuláshoz

A zöld tea kapszula ajánlható tanuláshoz is, a frissítő és élénkítő hatása miatt is. Ajánlott kombinálni Ginsenggel és Ginko bilobával, érettségi és vizsga időszakokra. Tanulásnál akár az adagot is növelhetjük attól függően hogy szervezetünk hogy reagál. Érdemes kipróbálni emelet 1000-1200mg-os adagot, amennyiben nem vagyunk túl érzékenyek, viszont csak kúraszerűen, tehát nem állandó fogyasztásra. A zöld tea hatásmechanizmusai által jó hatással van a memóriánkra is (ez a koncentráció javító képességéből adódik).

Ha tanuláshoz szeretnél valamilyen nagyszerű csomagot érdemes elolvasnod az Agyserkentős cikkünket.

Szedése nem ajánlott epebántalmakkal küszködő és epe érzékeny embereknek, sem tea sem kapszula formájában.

Ajánlott napi bevitel legalább 500-800 mg, próbáljuk szétbontani több étkezésre.