Füvészkert házilag

Füvészkert

Házi füvészkert, nem csak kertes házban élőknek!

Alakítsunk ki otthonunkban mini füvészkertet. Az ízükért és illatukért termesztett, gyógyító- és szépítőszerként használt gyógynövények és fűszernövények manapság egyre jobban felértékelődnek, mert jó tulajdonságaikat felhasználhatjuk a modern életmóddal járó testi és környezeti ártalmak kivédésére és semlegesítésére.

Amikor végre beköszönt a tavasz, még azoknak is kedvük támad kertészkedni, akik növényt közelről csak a parkban vagy virágboltban láttak. Sokszor haljuk ismerőseinktől, barátainktől mikor otthon termesztett zöldséggel, gyümölccsel látnak minket reggelink elfogyasztásakor.

“Könnyű neked, mert van kerted”

Pedig a kertészkedés lehetősége mindenkinek adott. A lakáshoz tartozó erkélyen kertecskét varázsolhatunk, de az ablakpárkányon elhelyezett cserepekben, a körfolyosó korlátjára akasztott balkonládában, belső udvar elkerített részén, a bejárat melletti tenyérnyi napsütötte helyen vagy a polcon tartott edényekben is nevelhetünk növényeket.
Az otthon termesztett gyógynövényekből, fűszernövényektől többszörös hasznot is húzhatunk, akár ételízesítésre, akár természetes orvosságként használjuk őket. Mindig kéznél vannak, folyamatosan friss levelekkel, virágokkal, termésekkel látnak el minket. Nem is kell aggódnunk, hogy milyen permetszerrel, műtrágyával kezelték őket, mert mi neveljük, gondozzuk őket.

A megfelelő napfény, az esővíz és a kiváló minőségű termőtalaj erejével táplált gyógynövényeink íze, aromája intenzívebb, mint az üzletekben vásárolhatóké, s a belőlük készített házi orvosságok és szépítőszerek( teák, tinktúrák, krémek) olcsóbbak és egészségesebbek.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy neveljenek otthon mini füvészkertet. Áprilistól kezdődhet az ültetés, és egész nyáron át tartó gondozás, ápolás. Ennek gyümölcseként mindig pompázó, felejthetetlen zamatú, aromás illatú növényeket kapunk.