Grillezzünk a teraszunkon is

kerti grillek

Végre itt a nyár, a szabadtéri élmények és baráti társaságban eltöltött kerti grillezés ideje. Azonban az élményről azoknak sem kell lemondani, akik nem rendelkeznek kerttel, hiszen számos olyan grillező kapható, amely biztonságosan és gond nélkül üzemeltethető a teraszon. Vigyázat, erkélyen csak az elektromos készüléktípus használata engedélyezett!

Milyen szempontok alapján válasszunk grillezőt?

A nyár a csobbanás, a vízpart és a felejthetetlen grill partik ideje, sokan már kora tavasszal a terasz megújításakor, csinosításakor beszerezték a legújabb eszközt. Azonban azok sincsenek megkésve, akik a szomszédból érkező ínycsiklandó illat hatására most szeretnék kedvező áron beszerezni álmaik grilljét. A kerti grillek választéka igen nagy, és mindenki megtalálja az igényeihez, pénztárcájához leginkább passzoló készüléket.

A kerti grillek jellemzői

A mai grillek között már kaphatók kisebb helyigényű, könnyen mozgatható típusok, így a helyzettől függően a terasz egyéb helyeire is egyszerűen áttolhatjuk. Mivel csak minimális füstöt bocsátanak ki, ezért attól sem kell tartani, hogy a szomszéd nyugalmát zavarjuk. Mikor egy készülékre beruházunk, különösen akkor, ha hosszú távon és gyakran használt minőségi készülékben gondolkodunk, akkor a döntés előtt érdemes pár szempontot figyelembe venni.

Rendelkezésre álló hely

Akik tágas kerttel, vagy terasszal rendelkeznek, jóval szabadabban válogathatnak, hiszen a rendelkezésre álló hely lehetőséget nyújt akár komplett kültéri konyha kialakítására is, amelynek része a grill a többi egyéb kiegészítő mellett. A legtöbb ingatlanban azonban korlátozottak a lehetőségek, így jobban meg kell tervezni mind a konyha vagy a grill elhelyezését is.

kerti grillek

Működési mód

Habár a gázgrillek ára magasabb, mint a klasszikus faszén grilleké, de a működtetésük jóval kényelmesebb, és gyorsabb. A bekapcsolás után – az égők begyújtása után az étel rögtön ráhelyezhető, ráadásul hamuval sem jár, jóval minimálisabb tisztogatást és karbantartást igényel. Igaz, mindig célszerű ellenőrizni, hogy a PB-palackban elegendő mennyiség áll-e rendelkezésre.

Mozgathatóság

A különböző tűzrakó tálak jó alternatíva azok számára, akiknél nem megoldható egy állandó tűzrakóhely kialakítása. Esetükben a kiválasztás szempontja a mozgathatóság és a hordozhatóság, hiszen használat után könnyedén becsomagolható és a következő grillezésig a kerti szerszámtárolóban is tárolható. Másrészt nemcsak roston grillezésre, hanem bográcsozásra is legalább olyan jól használhatók.

A grillező ára

A faszenes grill ideális azok számára, akik egyrészt árérzékenyek, és elsőként nem szeretnék nagy költségbe verni magukat, hiszen ez a típus pár tízezer forintért is kapható, míg egy gázgrill ára általában százezer forintnál kezdődik. Ugyanakkor a faszénen sütött húsok, hamburgerek különleges ízvilága és illata mással nem hasonlítható össze, és akár füstöléshez is használható.

A család vagy az egyszemélyes háztartás életmódja

Az ideális grillező kiválasztásánál az is fontos szempont, hogy például ki fogja a leggyakrabban használni. Annak ellenére, hogy a grillezést, mint elfoglaltságot leginkább a férfiak preferálják, a baráti összejöveteleken egyre több nő is a grillpult mögé áll.

Akiknek fontos a dizájn, és az összhang megteremtése a teraszon is, számukra már elérhetők a robosztusabb kialakítású grillek mellett a kisebb formásabb darabok, amelyek a női grillmesterek ízlésének is jobban megfelelnek. Egy elegáns darabbal biztosan elégedett lesz a család minden tagja, és attól sem kell tartani, hogy nem illik bele a terasz dizájnjába.

Hol vásároljunk kerti grillt?

Egy jó minőségű készülékkel nem csak a grillparti sikere garantált, de szinte biztos, hogy a kinti sütögetés a szenvedélyünkké válik. Ma már a vásárlás egyszerűbb, mint valaha, hiszen a különböző webáruházakban széles választék áll rendelkezésre. A jó ajánlatokért látogasson el a www.hawaj.hu weboldalra, ahol pár kattintással minden beszerezhető, ami egy felejthetetlen kerti partihoz szükséges.