Málta látnivalók

málta látnivalók

Málta elegáns fővárosa Valletta ideális úti célpont azok számára, akik a történelmi műemlékek közelében élveznék a tengerparti nyaralást. Málta számos épületei és városfala, a megalitikus templomai része a Világörökségnek. Valletta jó választás, ha autóbérlés nélkül fedezné fel a sziget számos nevezetességét, mivel a fővárosból remek autóbusz rendszer könnyíti meg a különböző helyekre való eljutást. Kiváló búvárkodásra és snorkelezésre is.

A Máltai-szigetek páratlan örökséggel rendelkeznek. Mivel közel esik Tunéziához, így az észak-afrika befolyás egyértelműen megmutatkozik. A sziget népszerű látnivalók könnyen elérhetők. Málta ideális éghajlata miatt az év minden szakaszába-így akár tavasszal és ősszel is kellemes nyaralást kínál.

Valletta legszebb látnivalói

Málta legmodernebb városa Valetta a turisták kedvelt úti célja. Két kikötője van, a Grand Harbour egyike Európa legnagyobb kikötőjének, és a világ egyik leghatalmasabb erődítménye látható, amely a várost körülveszi. Pezsgő kulturális élet, kitűnő szállodák és éttermek minden igényt kielégítenek. A főbb nevezetességek kényelmes sétával bejárhatók.

Szent János társszékesegyház

 A fallal körülvett történelmi városközpontot a turisták a Városkapun keresztül közelítik meg. Itt található Valletta fő látnivalója a Szent János társszékesegyház, amelyet a különböző országok lovagrendjei építettek a 16. században A pazar barokk belső tér, az aranyozott dekor mind- mind az egykori lovagok gazdagságát és jelentőségét mutatja be. A székesegyház legismertebb remekműve a Keresztelő Szent János lefejezése, amely Caravaggio műve.

Nagymester palota

A Palota téren a Szent János társszékesegyház közelében áll a grandiózus palota, amely a Máltai Lovagrend lakóhelye volt. Az épület jelentős  fegyvertáráról és a festményeiről, napjainkban elnöki palotaként használatos, de az épület többi része múzeumként nyitott a látogatók számára.

Felső-Barakka kert

Valletta régi erődítményeit veszi körül a festői kert, amely a város legmagasabb pontjain épült. A kert a város szívében a Castille Place mellett található, és csodálatos panoráma nyílik a Grand Harbourra, és közeli „három város” néven ismert településekre. A kertek alatt lévő egykori bástyánál hagyományos ünnepségek keretében – minden délben brit tüzérségi egyenruhában, ágyúlövésekkel tisztelegnek Valletta hadtörténete előtt.

Grand Harbour

A kikötőhöz fűződik Málta egyik leghíresebb történelmi eseménye, az 1565-ös ostroma, amelyet a máltai lovagok vívtak meg az oszmán betolakodókkal. A város katonai sikereinek jelentős része a kiváló stratégiai elhelyezkedésének köszönheti, amelyet hatalmas bástyák, erődítmények és védelmi tornyok határolnak. A turisták vezetett hajókirándulás keretében fedezhetik fel a Grand Harbour-t és a kikötő által körülvett kisvárosokat, amelyek egykor a lovagok települései voltak.

Kirándulások Málta szigetén Vallettából

Kék barlang

Népszerű búvárkodási célpont a közeli Kék barlang. Halászhajón vezetett hajókirándulás keretében látogatható meg a hat barlang és Kék barlang is, amely 30 méter magas, és mély vízmedencével rendelkezik.

Mdina

Mdina középkori városa egy dombtetőn magasodik, része a Világörökségnek. A főkapun belépve időutazáson vehetünk részt, fő látnivalója a barokk kori Szent Pál- székesegyház, amelyben egy 12. századi madonna ikon található. A város egykori dicsőséges múltját máig mutatják a Palazzo Vilhena téren álló pazar paloták, a Magisterial Palace napjainkban jelentős Természettudományi Múzeumnak az otthona. A Palazzo Falson középkori palota belső tekinthető meg, amelyet eredeti stílusában őriztek meg.

Rabat

Mdina közelében található Rabat, amely fő nevezetessége a Casa Bernard, amely egy 16. századi francia nemesi család tulajdona volt. A látogatók vezetett túra keretében tekinthetik meg. Érdemes ellátogatnia Római Villa régészeti lelőhelyhez, ahol római kori mozaikok láthatók, vagy a 17. századi Szent Pál templomhoz, és barlanghoz. A pun-római tárgyak gyűjteménye a Wignacourt Múzeumban látható. Fontos zarándokhely a 16. századi Szent Domonkos-kolostor.

Kék lagúna

A Comino-szigeten található a Kék lagúna, amely egy hatalmas medence benyomását kelti. A főszigetről Marfa és Cirkewwa kikötőjéből indulnak kompok

Nyaralási Tippek
Malaga látnivalók
Dubai nyaralás
Bologna
Bohinji-tó