Rakott pulykamell

Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg bacon, liszt, 2-3 alma, 20 dkg füstölt sajt, csipetnyi szerecsendió, 2 dl tej, 2-3 gerezd fokhagyma

• A pulykamellből vágj vékony szeleteket, majd legalább egy óráig áztasd fokhagymával ízesített tejben.

• Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), fektesd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett, lisztben megforgatott pulykamell-szeleteket, reszeld rá a meghámozott almákat és takard be a lereszelt füstölt sajttal.

• Locsold meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconszeletekkel. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban.