Jó hangulatban ősszel is

oszi idojaras

A hűvösebb, napfényben szegény hónapok beköszöntével sokszor hangulati állapotunkon is érezzük a napsütés és a meleg hiányának negatív hatását. A nappalok rövidülésének és a kint röpködő mínuszoknak köszönhetően kevesebb időt töltünk a szabadban, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk haza otthonunk meleg falai közé. A nyáron megszokott vérpezsdítő fesztiválok és szabadtéri rendezvények száma is jelentősen megcsappan, így másféle szórakozási lehetőség után vagyunk kénytelenek nézni.

Néhány apró trükkel, életmódbeli változtatással azonban nem csupán jó hangulatunkért, hanem egészségünk megőrzéséért is sokat tehetünk.

Bár a melegebb ruhadarabok többet takarnak testünkből, de már csak saját magunk iránti igényességből is folytassuk a nyáron megszokottá vált sportolást. Az egészségmegőrzés, szervezetünk fitten tartása nagymértékben hozzájárul a jó hangulathoz a hűvösebb hónapokban is. A sokszor nyomasztó, és edzésre kényszerítő konditerem bérletünket cseréljük a szabad ég alatt történő futásra. Amellett, hogy jóval olcsóbb, a friss levegőn végzett testmozgás össze sem hasonlítható egy futógép monotonitásával. Megfelelő nedvszívó képességgel rendelkező, és melegen tartó ruházat kiválasztásával elkerülhető az esetleges meghűlés is.

Ne feküdjünk lustán a tv előtt a hűvösebb hónapokban sem. Aktivizáljuk fantáziánkat, keressünk új hobbikat, találjuk meg, mi az, ami  megszokott elfoglaltságainkon kívül új színt képes vinni életünkbe. A kreatív önkifejezési formák az alkotás örömével töltik meg lelkünket. Mindeközben ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem, ami minden életkorban és helyzetben gyógyírt hozhat bajainkra.