Téli sminkek

Téli sminkek

A pirosító egy időre kiment a divatból, az elkenődött smink viszont menő lett. Trendek a téli hónapokra.

Pucér arc

A sminkeletlennek látszóra sminkelt arc évek óta visszatérő irányzat. Ebben a szezonban épp eszelősen divatos, de kizárólag akkor, ha nem csupán a bőrön vagy a szájon, de még a szempillákon sem látszik, hogy bármiféle smink lenne rajtuk. És mégis.

Vékony, fekete vonal

A hétköznapok egyik legpraktikusabb sminktrendje a a felső szempillasor tövébe húzott vékony, fekete vonal. A legjobb, ha zselés tussal húzod meg, tényleg csak éppen, hogy észrevehető vékonyságban. Magában vagy halvány szemhéjpúderrel kombinálva is működik.

Cica

A fekete, cicás vonalú szemfestés idén mindenféle változatban dívik a tusvonaltól a geometrikus stíluson át a tekintetet keretező, satírozott változatokig.

Grunge

Nem a legsikkesebb és nem is a leghordhatóbb, de mindenképp a szezon egyik meghatározó sminktrendje a grunge stílusú smink, melynek kötelező eleme a szem alatt elkenődött, lesírt hatású szemfestés és a sápadt arc.

Barack-narancs

Aki nem feketével húzza ki, satírozza cicásra vagy épp maszatolja össze a szemeit, az barackos-narancsos árnyalatú szemsminkkel is divatos lehet.

Liláskék

A szemhéjpúder-palettáról választhatjuk ugyanakkor a liláskék árnyalatot is, mely a kifutókon nagy kedvence volt az őszi-téli bemutatóknak. A kéknek ez az árnyalata ráadásul nemcsak világos, hanem  sötét szemekhez is illik.

Vastag szemöldök

Akik nem tépkedték ki a szemöldöküket, egyelőre ne is tegyék, hiszen a természetes, sötét, vastag – ámde hangsúlyozottan ápolt – szemöldök szinte már önmagában is „öltözteti” az arcot. Nem beszélve arról, hogy szuperdivatos.

Porcelán

A trendérzékeny nők sminkkészletéből idén télen nem sok pirosító fogy majd, ugyanis az arcpír a szezon divatos sminkjein csak egészen minimális mértékben van jelen, vagy épp teljes mértékben hiányzik. Tavaszig a porcelánfehér arcszín lesz a menő.

Vörös rúzs

A klasszikus vörös rúzs ezen a télen telt, élénk, meleg árnyalatokban dívik, ellenpontozva az arcbőr hűvösen fehér színét.

Boros ajkak

Még az előzőnél is menőbbek viszont a vörösbor árnyalatú rúzsok, illetve az olyan rúzsozás, ami úgy néz ki, mintha legalábbis valóban vörösbor színezte volna el az ajkakat.