Bulgária látnivalók

A tengerparti gyönyörű fürdőhelyek, Szófia és a többi nagyváros megismerése mellett ősi emlékhelyekre és nagyon szép természeti helyszínekre látogathat az utazó.

Várna, Bulgária “tengeri fővárosa”. Várna sok műemléke, és nevezetes kulturális kínálata az üdülést még tartalmasabbá teszik. Látható itt őskori, középkori, reneszánsz, és modern paloták, műemlékek, és épületek , tehát rendkívül változatos építészeti látványosságokat kínál. A művészetet kedvelők múzeumokat, és művészeti galériákat kereshetnek fel.

A Várnai Régészeti Múzeumot még a XVIII. században városi könyvtár részeként alapították. Az épület már önmagában is nagyon szép és érdekes látvány.

Az Euxinográd-palota egy, a francia kastélyokhoz hasonló nyári palota. Viktor Lupermayer velencei építész által készült a terve, 1882-ben épült. A három szintes palota bútorai mahagóni, és diófából készültek. A palota napóráját Viktória királynő ajándékozta.

A Tengeri Kert Várnában a legrégebbi, legnagyobb, és leghíresebb park. Ez a terület a város egyik jelentős látnivalója, a Balkánon a legszebb közparkjának tartják. A kezdetektől mely 1862- re nyúlik vissza, folyamatosa bővül, és szépül.

Nagyon kedvelt helyszín a várnai akvárium, és a delfinárium, egy planetárium, terrárium, állatkert, élménypark, és egyéb attrakciók is találhatók a városban, melyek mindegyike külön- külön is sok élményt nyújtanak.

A hatalmas és lenyűgözően szép ortodox katedrálist, Várna egyik szimbóluma. A háromhajós bazilika alapkő letételére 1880. augusztus 22.-én került sor.

A volt római fürdő kitűnő állapotban megmaradt romjai Európa 3. legnagyobb római fürdőromjai. Teljes nagyságát 20 m magasnak ítélik meg, mára a megmaradt legmagasabb része, a római torony 18 méteres. Kőből, és téglából készült.

Burgasz környékének jelentős látnivalóinak számít Neszebar és Szozopol történelmi tengerparti városkái.

A város melletti Burgaszi-tavak az ország legnagyobb területű nedves élőhelye, sok ritka madárfajnak az otthona.

A Marica folyó mellett a hét dombra épült Plovdiv Bulgáriában az egyik legrégebbi város, nagyon gazdag történelmi múlttal és sok szép látnivalókkal. Plovdivban kiemelkedő látnivaló az óváros domboldalán épült 2. századi római amphiteátrum.