Kávéasztalok

Mind a belsőépítészeti minimalizmus szerelmesei, mind a meghitt, párnákkal és szövetekkel kényelmessé tett szobák rajongói elismerik, hogy nincsen szalon pihenősarok nélkül, ahová leülhetünk egy jó könyvvel és egy csésze kávéval.

Egy jól berendezett helyiség elengedhetetlen kelléke a fotel vagy kanapé, amelyen munka után kényelmesen elterpeszkedhetünk, valamint egy alacsony asztal, amelyre a forró kávét helyezzük. De hogy is válasszuk ki a kávéasztalunkat? Mire fordítsunk különös figyelmet, hogy a számunkra ideális darabot szerezhessük be? Most minden kétséget eloszlatunk.

A helyiség stílusa

Sok függ attól, hogy milyen stílusú a helyiség, amelybe a bútor kerül. A kávéasztalok rendkívül változatos alakúak és formájúak lehetnek, tetszőlegesen választhatjuk meg az alapanyagukat, a színüket és a felületüket is. A korszerű belterekbe, például a loftokba kiválóan illenek a letisztult formájú, indusztriális stílusú fémasztalok. A fa asztallappal készült változatok karakteresek és némileg megtörik a városi stílust, az üveglap pedig egy csipetnyi eleganciát varázsol a helyiségbe. Egy természetes jellegű lakásbelsőbe, amelyben a fehér és a nyers fa elemek dominálnak, fantasztikusan illik egy skandináv stílusú kisasztal, amelynek a formája egyszerű, puha és kellemes hatású faanyaga viszont melegséget sugároz. Az összhatás divatos kiegészítőkkel érhető el – elég egy illatgyertya az asztal sarkára, vagy egy kis pozsgás növény a közepére.

Kávéasztal – nemcsak kávézáshoz

A funkcionalitás a kisasztal másik fontos tulajdonsága. Kicsi és praktikus? Igen, ez is lehetséges! A kávéasztalok nemcsak a belterek díszei vagy kiegészítői, hanem fontos helyek, amelyek révén még több tárolófelületet nyerhetünk. Nemcsak csészét vagy bögrét tehetünk rájuk, hanem finom rágcsálnivalókkal teli tálat is. Rejtett polcaikon vagy fiókjaikban remekül elfér a tévétávirányító, a kedvenc könyvünk vagy folyóiratunk. Az ilyen típusú megoldásokkal könnyen helyet találunk azoknak a kisebb holmiknak, melyeket korábban sokszor a kanapé sarkába hajítottunk, majd később hosszasan és idegesen kerestük őket. Most végre mindennek megvan a maga helye, a szalon pedig tiszta és rendezett hatást kelt. Érdemes ezt a megoldást választanunk!